RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


5-2 Overwinning Veteranen tegen Vlodrop

Geplaatst op: 28-04-2014 - 631 keer gelezen

Gerard regelt toch maar weer een tegenstander nadat dit keer Nunhem af moest haken. We spelen nu op de vrijdagavond en in het blauw tegen het ons onbekende Vlodrop, een tegenstander van formaat, zoals al spoedig zal blijken.

De drie-eenheid vertoont enige basten als Bas met verbazing de opstelling voorleest waar Pierre en Har al een week op gebroed hebben. Opstelling: Stefan, Jan, Rob G., Fred, Coen, John T., Roger, Herman, Fons, Danny, Rob H. Reserves: Erik, Peter, Joost, Maurice, Ruud. Assistent-scheidsrechter, Ruud en Coen.

Nog voor aanvang neemt Pascal de enig juiste beslissing door de wedstrijd even uit te stellen vanwege het staartje van een onweersbui dat over sportpark Ligteveld trekt.

Dan start de wedstrijd eindelijk en de vele afwezige toeschouwers missen een boeiende strijd van het hoogste veteranen niveau. Bas heeft iedereen wel op scherp gekregen met zijn verhalen over de in hun regio gevreesde tegenstander. Vooral de eerste helft zijn ze (fysiek) sterker en creëren ze zich de meeste kansen. Hun looppatronen brengen onze defensie behoorlijk in de war.

Een van de eerste keren dat wij ons op hun helft laten zien levert dit een corner op die Fons vanaf rechts neemt. Ondanks veel lengte bij Vlodrop valt de bal goed voor Herman die binnen kopt en staat het, tegen de verhouding in 1-0. Wonder boven wonder blijft dit de stand tot aan de rust waarbij Stefan zich bijna onsterfelijk maakt door alles er uit te houden. De vertwijfeling van onze tegenstander neemt nog verder toe doordat ze minstens vier maal de paal raken en één maal Coen goed geposteerd staat. Wij zijn in de counters ook gevaarlijk: Rob en Danny testen de doelman. Laatst genoemde heeft dan nog niet de scherpte, mist twee riante kansen en heeft pech met ook een schot op de paal. Een tegenstander: “Het had 6-6 kunnen staan”.

Het vijftal Fons, Coen, Fred, Jan en Herman wordt afgelost. Vooral de ingewisselde Joost wordt de plaaggeest voor Vlodrop in de tweede helft. Maar eerst is er dan toch de verdiende gelijkmaker. Balverlies op onze rechtsbuitenplaats gevolgd door een snelle tegenstoot waarin we worden weggetikt betekent de 1-1. Lang zal dit niet zo blijven als Joost weer eens via links kan doorstomen en nu zelf uithaalt. De 2-2 hangt in de lucht maar dan mag John T. vanaf 25m uithalen. De niet sterk keepende doelman schat het houdbare schot onvoldoende in en het staat 3-1. Met deze marge hebben we wat lucht en komt er ook meer overleg in ons spel. Maar Vlodrop jaagt en als een verdwaalde voorzet nog vanaf de achterlijn wordt binnen gebracht kan Stefan de bal slechts van richting veranderen. Dit blijkt de ideale voorzet voor de alerte tegenstander die de bal er alleen maar in hoeft te knikken van af een meter afstand. Herman vervangt John T. nog voor de laatste 10 minuten. De tegenstander vertoont inmiddels vermoeidheidsverschijnselen waar we van gaan profiteren. Joost heeft nadat hij zelf de paal raakte, nog een groot aandeel bij onze 4e en 5e treffer. Hij levert het voorbereidende werk voor Danny die beide malen feilloos afwerkt.

De einduitslag is enigszins geflatteerd,  gelet op de verhoudingen in het veld, maar na de tweede helft terecht in ons voordeel.