RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


3 punten mee naar huis!

Geplaatst op: 31-01-2022 - 777 keer gelezen

Door: Nina Lijssen

Op zondagmorgen 30 januari mochten ook wij geitjes weer de wei in, dit keer niet voor een training maar we mochten de strijd aangaan tegen ST Sparta’18/ Melderslo VR2. Vol goede moed verzamelden we om 8.45 samen met onze vriendjes van het 6de bij ons favoriete cafeetje Sjaen. Onze vlagger in opleiding Sjors Pouls was te laat, maar voor deze keer zien we dit door de vingers. We wenste onze vriendjes succes en reden beiden in de richting van Venlo. Gelukkig had Renee Theelen net op tijd door dat ze achter de mannen aan het rijden was en miste ze net niet de afslag naar Sevenum. Eenmaal aangekomen in Sevenum waren de eerste struggles begonnen.. Nieuwe schoenen die niet aangingen, er was iemand veel te laat gekomen en als kers op de taart moest iedereen haar oorbellen afplakken of uit doen (ja wij weten dat dit in de regels staat, maar dit doen wij nooit).

Om 10 uur ging het fluitsignaal af en startte de wedstrijd. Het ging op het begin erg gelijk op. Maar opeens gaf de scheids ons een penalty tegen… Waarom? Dat is de hoofdvraag van dit hele verslag. Maarja, de scheids beslist dus de penalty kwam er toch. Hierdoor kwamen we na 20 minuten spelen op 1-0 achter. Een enorm baal moment, de kop weer op en we voetballen door. Er word weer afgetrapt en we speelden feller dan fel! Niet veel later kopt Demi de bal zo in het doel. Ja hoor wat een prachtige 1-1!! Dit gaf ons nog meer goede moed en we begonnen nog feller te spelen. Als snel maakte Robin de 1-2 en stonden we opeens voor. De scheids en wij waren absoluut geen vrienden. Demi kreeg als cadeautje van de scheids een mooie gele kaart. Ze mocht in de laatste minuten van de eerste helft eruit. We moesten met 10 speelsters verder.. Hiervan profiteerde onze tegenstander, in de laatste minuut van de eerste helft scoorden zij de 2-2.

In de rust kregen we een enorme peptalk van trainer Sepp. Na de rust gingen we weer gemotiveerd het veld op. Helaas ging het in de 2de helft niet zo geweldig. Het leek wel of de tegenstander in de rust Red Bull had gedronken i.p.v. ranja. Zij vlogen over het veld en tikten ons zo uit. We waren meer aan het verdedigen dan dat we kans hadden op een goal. We bleven vechten en we bleven positief. Elkaar blijven coachen en blijven strijden. Ze zeggen wel eens, de aanhouder wint. In de laatste 5 minuten krijgt Senna de bal en kan ze richting de goal rennen. Zonder een seconde te twijfelen, schiet ze op goal en de bal gaat netjes het doel in. HOPPAAAA RKSVN Dames 1 staat gewoon voor!! Kom op dames, nu niet weggeven werd er vanuit alle kanten geroepen. Wat een zenuwslopende laatste minuten en dan komt eindelijk het fluitsignaal.

YES WE HEBBEN GEWONNEN! Dit werd door ons gevierd alsof we kampioen zijn geworden, maar na zoveel verloren of afgelaste wedstrijden waren wij erg blij met deze winst! Met een gelukkig team en 3 punten op zak, maakten we onze terugreis naar Neer. Hier werden we nog gelukkiger, want we konden eindelijk weer een getapt pilsje drinken bij Sjaen. Hier wonnen wij samen met alle andere teams de 3de helft. Op naar zondag waar we opnieuw de wei weer in mogen en zeker gaan voor die 3 punten.