RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


“16 min 5 is 9”

Geplaatst op: 28-09-2015 - 751 keer gelezen

Prachtige omstandigheden, weertje en  grasmat.  De steeds lager staande zon wordt door de spelers minder gewaardeerd.  Door het wegvallen van de speechdoor Bas is er ruimte voor een goede warming-up. Speciale aandacht is er voor de van een liesblessure terugkerende spits. Of dit wat gaat opleveren?

We starten met de volgende opstelling:  Stefan, Ruud B., Rob, Erik, Wim, Herman, Jos , Roger, Danny, Rich en Ruud v.S.  Reserves: Jeffrey, Fons, Gerard en John.
Assistent scheidsrechter:  Peter Claessen

RKMSV start voorzichtig waardoor de eerste initiatieven bij ons komen te liggen. Danny is ijverig maar ziet enkele aanzetten stranden in de Meijelse muur. Als Ruud zich dreigt vast te lopen kan hij nog net met een fraai wippertje (XXL)maat Rich bereiken, die met een lenige sprong in de verre hoek binnenkopt. Natuurlijk het resultaat van die voorbereiding. De 0-1 wordt slechts zeer kort gevierd want afgekeurd wegens discutabel buitenspel. Dit blijft Ruud nog de hele avond dwarszitten.

Een breekpunt is het uitvallen van Danny waardoor de angel uit ons aanvalsspel is. Fons vervangt hem. Meijel kruipt meer uit hun schulp en de korte dekking wordt nu ook op het middenveld toegepast. Ze winnen bijna alle duels en er komt ruimte voor aanvallende acties die vooralsnog geen grote problemen opleveren. Echter wanneer we op het middenveld balverlies lijden hebben we geen antwoord. Over rechts worden we zo, tot twee maal toe, met snelle counters verrast. Stefan die eerdere pogingen nog kon verijdelen is nu machteloos tegen de intikkers van dichtbij. Voor rust krijgen we nog slechts één serieuze kans maar de doorgebroken Jos wordt neergetrokken. Weer discussies of het binnen of buiten de 16 was;  een penalty wordt het niet. Wel een vrije trap op de rand van het strafschop gebied(16m). De scheidsrechter geeft nog even rekenles aan de thuisploeg en te nemen afstand(9m) van het muurtje. Zonder spuitbus nodig te hebben, dirigeert hij ze achter de 5 meter lijn. Bij een paar is het snappertje kapot en krijgen ze uitleg over het resoluut besluit. De vrije trap gaat over het muurtje én ook over het doel ondanks de extra speling. Het blijft dus 2-0.

In de rust is er druk overleg over de wissels en de bezetting in het veld. We moeten wat! De leiders hebben gevoel bij de tips uit de groep en we starten met een aanvallend ingestelde formatie. Jeffrey, John en Gerard komen erin voor Stefan, Ruud v.S en Erik. Rich verhuisd naar de laatste manpositie en met  nog een paar verschuivingen is de opstelling 80% gewijzigd. De nu in de spits gepositioneerde Jos sticht daar veel onrust en kan na een steekpass vrij voor de keeper verschijnen. Nadat deze is gepasseerd , strandt de actie echter in schoonheid. De toon is gezet en de druk die we nu kunnen zetten, brengt Meijel regelmatig in de problemen. Het nadeel is dat ze nu veel gevaarlijker zijn bij counters. Dit levert een spannende strijd op. Wie scoort het eerst? Dit wordt RKMSV en hoe! Een van de acties leidt tot een voorzet bij de tweede paal en ongedekte René weet hier wel raad mee. Tegen de fraaie volley in de linkerbenedenhoek  is Jeffrey kansloos.  Nu zijn wij aan de beurt en nadat Herman laat zien zijn oude vak nog te beheersen, kan Gerard van veraf uithalen. Een volgende  assist voor Jos is niet te missen, 3-1. De 3-2 hangt nu in de lucht en dat zou de wedstrijd nog weleens kunnen doen kantelen. Als zelfs het geboden cadeautje, een onderschepte terugspeelbal op de keeper, door Herman voorlangs wordt gepunterd en Roger het veld moet verlaten, is duidelijk dat de krachten op aan het raken zijn. Het gevaarlijke counterwerk  van Meijel levert enkele hachelijke situaties op maar ondanks hardnekkig verdedigen en de wonderbaarlijke reflexen van Jeffrey kan dit niet goed blijven gaan. De 4-1 is onvermijdelijk.

Een vooral in de eerste helft , feller RKMSV legt met de 2-0 voor rust de basis voor de verdiende overwinning en met slechts één treffer doen wij ons zelf tekort.  Een troostprijsje: Pierre wint het dobbelen(3x1).