RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


1-3 Winst veteranen in Maasniel

Geplaatst op: 10-11-2014 - 709 keer gelezen

Tegen SVC2000 wordt al om half vier afgetrapt omdat ze niet over de lichtinstallatie kunnen beschikken. Het treffen met de doorgaans taaie tegenstander vindt plaats op een kille en drassige uithoek van het sportpark De Wijher. Het zonnetje staat de eerste helft nog mooi te schijnen maar voor de plusminus 25 toeschouwers is het toch “dun”.

Coach Bas is afwezig en Har en Pierre starten met de volgende opstelling : Stefan, Fred, Rob G., Erik, Coen, Roger, Jos, Fons, Joost, Danny, Maurice V.
Reserves (zonder bank): Maurice J., Thei, Rich, Jeffrey. John T. komt later vanwege verplichtingen met de B-jeugd. Assistenten-scheidsrechter: Thei  en Coen.

SVC2000 start sterk en met goed combinatiespel worden we op eigen helft gehouden. Tot goed uitgespeelde kansen leidt dat nog niet omdat veel steekpasjes makkelijk onderschept kunnen worden. Het veld is zwaarder dan je van afstand zou zeggen. Glibberige klei als ondergrond en met de laatste maaibeurt is het gras meer platgereden dan afgemaaid. Het gevolg hiervan zijn veel foutieve passes en een rommelige fase. In de 10e minuut verrassen we met een bliksemsnelle counter waar Danny de naar binnen sprintende Joost met een pass op maat de weg naar het doel wijst. Vrij voor de keeper kan hij simpel afronden, mede doordat de keeper zwak in grijpt. Tegen de verhouding staan we met 0-1 voor. SVC is niet onder de indruk en verhoogd de druk door meer over de vleugels te spelen waardoor er ook echte kansen komen. De vorige weken ongenaakbare Coen en ook Fons hebben veel moeite met hun directe tegenstanders maar ook met het veld. De leiding grijpt in en Fons en Maurice wisselen van positie. Toch zijn er cadeautjes nodig die SVC2000 de verdiende gelijkmaker moeten brengen maar daar werkt Stefan niet aan mee en redt twee maal uitstekend. Halverwege de eerste helft komt de wedstrijd meer in evenwicht en levert een rush van Joost bijna de 0-2 op maar Jos mist de 100% kans.

Na rust zien we Fons, Danny, Coen, Stefan en Fred niet meer terug in het veld maar de opvallendste wissel is die van het veld zelf. We zijn opgeschoven naar een iets hoger gelegen en betere grasmat met als prettige voorziening dug-outs.  We hebben er een enthousiaste fan met zijn opa bij gekregen en dat gaat geluk brengen. Joost vuurt al direct een kogel (of was het een voorzet) af richting kruising waar de doelman veel moeite mee heeft. Hij heeft ondertussen versterkte bewaking gekregen en de tegenstanders gebruiken alle geoorloofde maar ook minder fraaie methodes om hem te stoppen. Dit leidt later zelfs tot een tijdstraf voor een van zijn tegenstanders.  Rich kan vandaag weinig potten breken maar demonstreert wel een fraaie techniek om een tegenstander van de bal te zetten.  Onze topscoorder Maurice is weer voorin te vinden en kan na tien minuten er weer eentje op zijn conto bijschrijven. SVC gaat aanvallender spelen op jacht naar de 1-2 maar ook Jeffrey keept vandaag uitstekend en redt ons uit verschillende benarde situaties. Ons overwicht en betere spel wordt beloond. De buit is binnen als het Joost lukt om de achterlijn te halen en Rich de voorzet inschiet. In eerste instantie kan de keeper nog redden maar de rebound is weer voor de gretige Maurice. Het  staat het met nog 10 minuten te spelen 0-3. Er is nog een kans voor Rich maar ja….. Jos ervaart ook nog even de felheid van een getergde tegenstander die hem met een onbestrafte body-check van de bal afhelpt.  De geel-blauwen krijgen hun verdiende goal maar worden daarbij wel geholpen door een miscommunicatie in ons centrum waarna Jeffrey machteloos is. Aan de andere kant is hun uitkomende doelman ook machteloos bij een fraaie lob van Joost die helaas langs het doel is gemikt.

Al met al een verdiende overwinning over de hele wedstrijd gezien.