RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


1-1

Geplaatst op: 23-04-2024 - 411 keer gelezen

Door: Herman Korsten

De klad zit er op meer plaatsen in; zelfs RKMSV krijgt geen elftal meer op been. Gelukkig is er voor ons een vervanger uit die buurt: Neerkandia. Geen onbekende ploeg en vanuit het verleden gezien zijn beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd.

De volgende 11 krijgen het vertrouwen van de 3-koppige leiding en starten met in de basis:

Dave op doel, debutant Kevin G., Patrick, Ruud B. en Rens vormen de verdediging. Op het middenveld: Frank S., Rob, Ruud E. en Thijs, spitsen Maurice G. en John.

Reserves zijn Erik en Fons.

Pascal en assistent Fons (Thei 2e helft) zorgen dat bijna alles in goede banen verloopt.

Een handjevol gepensioneerden en geblesseerden zit langs te lijn te ozelen.

Een zeer sterk begin vandaag van Pascal die al vóór 17:00 uur fluit voor de start. We hebben ons nog niet goed en wel in de te kleine dug-out genesteld of we zien de bal nogal curieus in het Neerkandia doel verdwijnen. Dit doelpunt in de -1e minuut blijkt van de voet van Frank af te zijn gekomen en zo noteren we zijn 2e veteranen-doelpunt. De kans op de 2-0 is er ook maar Maurice mikt net te hoog bij een directe vrije trap op de rand van de zestien. Neerkandia is na een minuut of 10 bekomen van de slechte start en we zien nu twee gelijkwaardige teams. Het spel golft op en neer en de keepers hebben voldoende werk. John heeft een aantal mogelijkheden maar mist het killersinstinct van een echte spits (en kracht). Ook Frank lukt het niet meer. Aan de andere kant wordt Dave serieus uitgedaagd, zeker die keer na een grove fout van zijn verdedigers. Nog voor rust scoort Neerkandia dan toch de verdiende gelijkmaker na een goed uitgespeelde uitval.

Dan komt Erik er in voor Kevin die met gewisseld schoeisel zo de zaal in kan. Neerkandia wil direct het verschil maken en zet flink druk. Dave en Co. overleven enkele scrimmages met het nodige geluk. Na 10 minuten dan even opluchting en oranje sticht voor het eerst na rust ook gevaar. Frank moet uitvallen, Fons vervangt hem. Neerkandia blijft gevaarlijker en dat levert enkele corners op waarvan er één gevaarlijk ingekopt wordt maar gelukkig over het doel verdwijnt. Dan flinke opwinding als een duidelijke strafschop door Pascal “buiten” de 16 wordt gelegd. Slachtoffer John werd flink geduwd en hoewel hij nog minuten lang met zijn voorkant naar beneden blijft liggen mét de voeten binnen de lijnen, de scheids geeft geen krimp en zo komt Neerkant heel goed weg. De kans is er nog zeker wel als Ruud E. de bal over het muurtje moet zien te krullen. Dit lukt prima maar hij raakt slechts de onderkant van de lat!  John ligt nog een paar keer op het gras, door toedoen van de tegenstander of door de zwaartekracht. De interpretatie door Pascal leidt in ieder geval niet meer tot een vrije trap, laat staan een penalty. De rest van de wedstrijd kunnen we beter snel vergeten.

Met een terechte 1-1 eindstand kan iedereen leven.