RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Waas ich mer toes gebleve!

Geplaatst op: 13-10-2016 - 686 keer gelezen

Afgelopen zaterdag mochten we voor de eerste keer aantreden tegen Liesel. Een voor ons onbekende tegenstander. Echter wetende dat we tegen een Brabantse tegenstander moesten voetballen, werd deze wedstrijd alles behalve onderschat. Helaas liet SVC voor de 3e keer achtereenvolgens het afweten en was Gerard gedwongen op zoek te gaan naar een andere tegenstander.

Met 3 keepers en een blik voetballers werd er afgereisd naar het Brabantse Liesel. Bij het bekend maken van de opstelling, was toch menigeen zeer verbaasd dat de goaltjesdief van verleden week buiten de opstelling werd gelaten. Een glasheldere hattrick en nog een doelpunt in de 2e helft, heeft blijkbaar niet tot gevolg dat je de volgende wedstrijd in de basis staat. Er werd echter geen moment door Thei getreurd en als een echte veteraan aanvaarde hij deze beslissing en bond zijn pannenlappen voor zijn schenen om zich gereed te maken om langs de lijn te vlaggen. John B, gunde Jeffrey en Stefan vandaag hun rol als keeper en ook hij nam plaats op de bank.

Al snel werd tijdens de wedstrijd duidelijk dat we vandaag te maken hadden met een zeer sterke tegenstander. Individueel een aantal zeer goede voetballers en ook hun fysieke gesteldheid was zonder twijfel goed te noemen. De eerste helft was vooral vanuit RKSVN zijde, gokken op de snelheid van Joost. Deze kwam over de rechterkant ook een paar keer mooi vrij, maar kwam iedere keer in een zeer lastige hoek waardoor scoren een lastig verhaal werd. Er werden pittige, doch faire duels uitgevochten. Ook Liesel deelde speldenprikken uit maar kon dit niet omzetten in een doelpunt. Met een 0-0 gelijkspel werd er gerust.

Het overwicht wat Liesel had in de eerste helft, werd in de 2e helft echter wel in doelpunten uitgedrukt. Na slechts enkele minuten gespeeld te hebben in de 2e helft stonden we tegen een achterstand aan te kijken van 1-0. Niet veel later kon ondergetekende na 5 minuten het veld verlaten, vanwege een knieblessure. Een korte invalbeurt, blessure opgelopen, Bavaria bier in de kantine van Liesel, voetbalshirts mee naar huis voor te wassen en een uiteindelijke dikke nederlaag, waren het decor tussen 5 en 7 uur. Het waren 2 prachtige mooie uren. Liesel liet gedurende de 2e helft zien dat ze individuele klasse hadden. Een paar mooie doelpunten zorgde binnen korte tijd voor een 4-0 achterstand. Hier zat overigens een terechte penalty tussen. Ik heb een keeper zelden iemand zo katachtig zien neerhalen, zoals Stefan deed. Uiteindelijk weet Liesel ook nog de 5-0 te maken. De laatste 2 doelpunten vallen gelukkig in ons voordeel. Het was wederom Thei die zijn doelpunt meepikt en Jos die mooi achter het standbeen voor het slotakkoord zorgt. Een verdiende 5-2 nederlaag mag genoteerd worden.

Ik hoor het Rich na de wedstrijd nog zeggen toen hij voor één van zijn teamgenoten ging staan in de kleedkamer. "Waat dinks se noe?" Vleiend zoals Rich is zegt hij "Ig dink des doe utzelfde dinks es mich....... waas ig mer thoes gebleve". Die gedachte had ik ook ...... "Waas ig mer thoes gebleve"

P.S. Ik wil John B overigens nog bedanken voor het advies wat hij me gaf, toen ik zag dat zijn zwager vanaf ruim 35 meter een poging waagde op doel. Doet me denken aan wat ik van mijn moeder heb meegekregen. "Joong ut is good om te weite wanneer se get moos zaege, mer ut is nog baeter om te weite wannier se niks moos zaege".

Opstelling: Jeffrey, Rob, Wim, Ruud B, Rick, John T, Jos, Fons, Rich, Joost, Herman
Reserves: Roger, Thei, Stefan.