RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Veteranen te sterk voor VSP&M

Geplaatst op: 02-05-2022 - 552 keer gelezen

Door: Herman Korsten

Dankzij creatieve oplossingen kan onze tegenstander een team op de been brengen. Door samen te werken met Beringe en Egchel verschijnen de Groen-Witten compleet aan de start. De Verenigde Staten van Peel & Maas zullen echter royaal in het stof moeten bijten. De Neerse leiding kent geen personele problemen en begint met veel snelheid in de ploeg.

In de basis starten Dave, Thijs, Ruud, Rob, Marcel, Mathijs, Naard, Thei, Joost, Danny en Fons. Bankzitters zijn Tom en John en nakomer Erik. De wedstrijd staat onder de vertrouwde leiding van Pascal, geassisteerd door Peter die geen problemen kennen.

De eerste helft is vrij eenzijdig met een sterk aandringend Neer tegenover een Panningen dat alle roeien moet bijzetten om overeind te blijven. Rob is bij Neer de opvallendste starter met een kopbal uit een corner en een schot met buitenkantje rechts. Het gaat niet lang goed voor de bezoekers en Mathijs opent na een minuut of 10 de score op aangeven van Danny.

De 2-0 is voor Naard maar hij raakt slechts de lat.

Ondertussen is een oudspeler(onze eigen Johan Derksen) op het sportpark verschenen maar hij komt niet voor het voetbal en wil eigenlijk naar de kantine. Toeval? Gelijk de eerste kans voor Panningen!

Een angstig moment voor Fons als hij een harde kniebuiging voor de tegenstander maakt en er met een olifantengewricht vanaf moet. Hij moet direct, bijgestaan door zoon en hond, in de koeling waardoor het enigszins beheersbaar wordt. John gaat hem vervangen. Toch ook een kans voor Panningen en maar goed dat die net langs de goede kant van de paal gaat want Dave stond als aan de grond genageld te kijken! Na een half uur pas de 2-0. Een hele mooie want de voorzet van Naard is precies op maat voor alweer Mathijs, die binnen kopt. Naard blijft een plaag voor de ploeg van zijn werkgever al trainer en als hij weggestuurd wordt op rechts geeft hij Danny de bal perfect terug om de 3-0 te scoren. Nog net voor rust een goede aanval van Panningen maar Dave heeft weinig moeite met de afwerking. Hier putten ze wel de nodige moed uit waardoor ze sterk aan de tweede helft beginnen.

Marcel en Thijs, tevreden met zijn rentree, maken plaats voor Erik en Tom. We komen goed weg bij een scrimmage met meerdere doelrijpe mogelijkheden die wonderbaarlijk genoeg, slechts een hoekschop opleveren voor de gasten. Daarna keert het zelfde beeld terug met een veel sterker Oranje-Zwart. Als Mathijs vrij voor de keeper verschijnt kan hij simpel de 4-0 aantekenen, zijn derde alweer vandaag. Ondertussen is langs de lijn de toto spannender dan de wedstrijd; zal Dave nog moeten capituleren? Zou mij in ieder geval de max. score (met joker!) opleveren.
Erik’s schot (of was het een voorzet?) belandt nog tegen de kruising en in de laatste minuut mist Mathijs nog een goed kans. Een niks geflatteerde overwinning, de gemiste kansen gaan we vandaag maar niet allemaal vermelden!  De achtste wedstrijd ongeslagen op rij alweer en ook voor  de volgende week tegen Kessel kan dat voortgezet worden!

Na afloop nog een officieel momentje als Henk wordt bedankt voor zijn inzet als bestuurslid, belast met onze niet-voetbal activiteiten, waarmee hij spijtig genoeg gestopt is.