RKSVN PINGELIEER


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Schrijf je dan onderstaand in voor de RKSVN Pingelier. Heb je een nieuwsitem dat je graag wilt delen? Mail dan naar secretaris@rksvn.nl
 


Veteranen met beide benen op de grond

Geplaatst op: 24-11-2014 - 99 keer gelezen

Bij het vertrek bleek al dat we vandaag een zware dobber zouden krijgen aan onze tegenstander Neerkandia. Het was ondertussen 4 jaar geleden dat we voor de laatste keer tegen deze tegenstander hebben gespeeld en het was altijd erop of er onder. Met 12 veldspelers (waarvan 2 halve en 1 die maar 1 helft kon spelen), vertrokken we naar de Neerkant.

Opstelling: Stefan, Niels, John, Maurice J, Coen, Roger, Thei, Maurice V, Fons, Ruud, Rob.
Wissels, Eric. Jeffery.

We vertrekken met 13 man plus aanhang naar Neerkant…..13 hoor ik jullie zeggen? Ja 13, één was namelijk vergeten dat we een half uur eerder vertrokken. Aangekomen bleek al snel dat het veld waarop we moesten spelen, net een week was gebruikt als slagveld, door alles wat gras onvriendelijk is. Het was één grote zompige bak modder met hier en daar een beetje gras. De eerste 10 minuten waren hoopvol en het spel ging lekker tegen elkaar op. Het eerste kansje was dan ook voor ons las Rob doorkomt over links na een goed steekbal van Rogér maar helaas de inkomende Maurice en Ruud niet kan vinden. Daarna paste we ons spel aan, aan het veld. We werden onzorgvuldig en passes over 5 of 10 meter kwamen niet meer aan. Terwijl onze tegenstander er lustig op los combineerde. Dit resulteerde dan ook snel in de 1-0. En de rest van de eerste helft bleef het spel beeld hetzelfde. Neer dat niet of sporadisch van eigen helft kwam en Neerkant dat vroeg druk zette op onze verdediging.

De 2de helft begonnen we beter. Passes kwamen aan het de combinaties begonnen te lopen. Tot het moment waarop Neerkant met een vlijmscherpe counter doorkomt en de 2-0 laat aantekenen. Niet snel hierna moet Rogér het veld ruimen met een lies blessure. Door gebrek aan veldspelers maakt, Stefan zijn rentree als rechts buiten. Als neerkant dan snel de 3-0 aantekent volgt weer een aaneen schakeling van fouten en zijn de 4-0 en 5-0 een feit.

Of het nu komt door de vele afmeldingen, het veld dat praktisch niet bespeelbaar was (waar ook Neerkandia last van had), of het missen van scherpte bij de aanwezige spelers is een vraag die ons charismatisch trio mag gaan oplossen. Die paar man die zich waagde aan het plaatselijk brouwsel in de kantine van Neerkant, waren het erover eens…..wat een bagger dat Bavaria!