RKSVN App

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!

Ondanks kater blijven de veteranen winnen

Geplaatst op: 14-11-2011 - 505 keer gelezen

Na de afgelaste wedstrijd tegen Eindse Boys van de vorige week, de fanatiekelingen trainden in plaats hiervan, de wedstrijd tegen SVC2000. Daags na het bruiloftfeest van onze collega-veteraan Peter met zijn Anja waarbij wij in grote getale aanwezig mochten zijn, wordt de wedstrijd met een bang voorgevoel tegemoet gezien. Welke kater zal ons vandaag verslaan? De alcohol van gisteren of de Maasneelder Kater die de Kwiebussen een lesje wil leren?

Na een gelijk opgaande openingsfase waarin beide teams hun aanvallende aspiraties tonen, trekt Neer de wedstrijd naar zich toe. Er wordt goed gespeeld en er rollen prima aanvallen vanuit het middenveld over de vleugels. Joost en Dan, beide verhinderd op het feest, laten toch een fittere indruk achter dan de rest en maken het de tegenstander erg lastig. Stefan heeft al eens attent gereageerd op een verraderlijk schot vanuit een schuine hoek maar komt verder niet echt in de problemen. Na een kwartier wordt Joost met een steekbal gelanceerd. De Roermondse verdedigers lopen het gat dicht maar kunnen niet voorkomen dat Joost er door glipt, de keeper omspeelt en afrondt. Na enkele blessures en wissels bij SVC worden we nog dominanter en dwingen we de tegenstander op eigen helft terug. Hun verdediging wordt zo wel compacter en ze loeren op iedere countermogelijkheid. Dat lukt echter zelden, de enkele poging strand op onze sterke verdediging. De verdiende 2-0 voorsprong komt er na een actie van Dan die op zijn bekende wijze met een giftig schot in de verre benedenhoek raakt schiet.

Het is even wennen met het kunstlicht maar de omstandigheden zijn verder goed om in de tweede helft de wedstrijd definitief te beslissen. Maar het verzet van SVC is groter, ze proberen ons op onze eigen helft al te storen. Dit lukt ze vrij aardig en de vloeiende combinaties van de eerste helft zijn spaarzaam. Zelf komen ze niet verder dan enkele hoekschoppen die we zonder problemen overleven. Herman krijgt tot 3x maal toe een kans om vanaf de rand van het16 metergebied uit te halen maar de kracht en richting ontbreken om de doelman te verschalken. Om een echt veilig gevoel te krijgen is de 3-0 nodig. Dan en Joost stranden ook op de keeper. John T. is nog het dichtste bij succes als zijn afstandschot de lat raakt en de bal een paar keer op en neer stuit tussen de lijn en de lat. Rich kan de bal alsnog over de lijn werken maar wordt teruggefloten omdat er ook al een keeper aan vast zit. Fons mag nog invallen als herkansing van een mindere eerste helft maar kan niet meer bijdragen aan een betere eindstand. Een verdiende overwinning in een zeer sportieve wedstrijd en met slechts 2-0 mag SVC niet ontevreden naar huis.

Opstelling: Stefan, Bas, Erik, Coen, Gerard, Joost, John T., Fons(Herman), Danny, Jac(Rich), Rob(Jan).
Scheidsrechter: Uwe
Assistent-scheidsrechter: Pascal.

Bijzonderheden:

• Paniek vooraf: Uwe was laat met een berichtje. Ondertussen is Dre al bereid gevonden om te komen invallen. Er staan dus plots twee referees aan te start. De miscommunicatie wordt met alle begrip uit gesproken en Uwe fluit een van zijn betere wedstrijden. Dre en Uwe, hartstikke bedankt en nog van harte gefeliciteerd met jullie verjaardagen.
  • John B. onderscheiden voor zijn inzet bij de brandweer. Proficiat!
    Gehoord: Officiële aanspreektitel voortaan:
    John, adjudant van Peter tot schatbewaarder van het veteranendoel,  Bouten, van Oranje Nassau.
  • Dat Peter een pechvogel is wisten we al langer maar dat we bijna het hele alfabet met zijn blessures konden vullen ………….
  • Als de drank is en de man, is de wijsheid in de kan. We zijn nog enkele kannen kwijt.
  • Hoe vaak zijn nu al ongeslagen? Er volgen nog enkele onbekende tegenstanders die ons de titel Herbstmeister kunnen ontfutselen. Concentratie vereist!