RKSVN App

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!

Grote overwinning veteranen in Eind

Geplaatst op: 08-09-2014 - 595 keer gelezen

Droom en werkelijkheid lopen even doorelkaar vanmorgen, the morning after. Een gevoel van euforie na gisteren overheerst. Flarden komen voorbij.  Eerst werden we onder begeleiding van tientallen antieke bromfietsen geëscorteerd naar de Arena. Onze tweede bus met de leiding loopt onderweg vast in de file op de Boerderijweg! en ze zijn maar net op tijd. Dan een wedstrijd in een uitverkocht stadion met allemaal mensen in onze oranje kleur. Een mooie overwinning levert de kampioenstrofee op. De persconferentie en het feestmaal, opgediend door prachtige cheerleaders en  op kosten van de tegenstander, en een groots onthaal in het uitgelopen Neer waar Mieke zelfs een orkest voor ons heeft geregeld. En volgend jaar mogen we het OLS organiseren. Wat zit er toch in dat Lindeboom?

Een reconstructie brengt de bittere  waarheid aan het licht.

In de chaos bij het vertrek als gevolg van de toertocht van het Pronkstuk verliest de leiding het overzicht en is zelf de dupe doordat er geen auto meer voor hen beschikbaar is. Gelukkig zijn ze nog  op tijd en toveren ze de volgende opstelling uit de hoge hoed:  Jeffrey,  Fred, Rob G., Erik, Gerard,  Maurice V., Jos, John T. , Joost, Danny, Rob H. Reserve: Fons, Coen en Peter, die de eerste helft vlagt.

Een wedstrijd kan het vandaag niet genoemd worden, daarvoor is het verschil te groot met de dappere groenwitten. Op momenten dat we de bal te langzaam rondspelen of er mee gaan lopen kunnen ze de schade enigszins beperkt houden. Onze goalgetter van de vorige week speelt op zijn zachts gezegd “ongelukkig” vandaag en ziet tot twee maal toe, vrij voor de keeper, de bal via de paal terug het veld in ketsen. Ook Maurice lukt het voorlopig niet maar Erik breekt de wedstrijd in de 10e minuut dan eindelijk open. Na nog enkele pogingen van Danny is het Joost die 0-2 scoort. De periode tot bijna aan de rust is erg eenzijdig en vrouwe Fortuna staat aan de zijde van onze tegenstander.  Een handsbal betekent een strafschop en Erik stuurt de doelman naar de verkeerde hoek.

De 0-4 even later na een mooie aanval via Erik naar Rob H. die Maurice bedient, is de laatste goal voor rust.  Onze tegenstander is 3 of 4 keer op onze helft geweest en nu moet Jeffrey attent zijn bij een goede voorzet maar een mindere kopbal. John probeert nog een lobje maar de doelman redt. En Danny mist nog een grote kans. Met deze ruststand komt Eindse Boys erg goed weg.

De getergde leiding grijpt in en zet druk op onze aanvallers. Met succes want direct na aanvang is het Danny die de moeilijkste kans van vandaag binnen knalt voor de 0-5. Fred en Gerard zijn gaan rusten en Maurice vlagt nu. Als onze middenveldregisseur Jos onnodig wordt gevloerd mag Erik weer vanaf de stip zijn 3e! scoren.  Joost is wat zuiniger vandaag met zijn rushes, niet gek na die morgentraining van tientallen kilometers hardlopen. Toch weet hij Rob H. nog te bedienen voor de 0-7.  Jos kan in een overvol strafschopgebied met een bekeken kopballetje de hoek uitzoeken en het is 0-8. Rob is niet geheel fit en wisselt nog met Maurice. Het wordt nu wel spannend voor de toto. De huidige stand is getipt maar Joost bederft dat feestje met een flinke poeier: 0-9. De gifbeker gaat helemaal leeg voor het meelijwekkende Eindse Boys als Fons 0-10 scoort en Maurice (op goed aangeven van Danny) nog de belangrijke 11e binnen tikt.  Direct in de eerste de beste wedstrijd al is die spanning verdwenen en de maker had de nodige zelfkennis.

Vervolg reconstructie: Aan het loket in de kantine bestellen we broodje hamburger of kroket. Even later loopt leider Har met een halve emmer frikadelstukjes rondjes. Terug in Neer hangen nog enkele overjarige bromnozems aan de staantafels.  Wel een orkest, maar dat moest er toch staan vanwege de kermis. Gelukkig hoeven we niet het OLS te organiseren.