RKSVN App

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!

Veteranen tevreden de winterstop in

Geplaatst op: 22-12-2013 - 552 keer gelezen

De laatste wedstrijd van de najaarsronde werd afgesloten met een 0-3 overwinning uit in Lottum. Thuis werd tegen deze tegenstander ook al een zelfde overwinning geboekt. Lichamelijk komt de winterstop bij de meesten van ons zeer  gelegen na een serie van 18 wedstrijden, slechts onderbroken door één afgelasting.

Lottum is verder dan de gemiddelde tegenstander, vandaar dat we iets vroeger vertrekken want een goede warming-up is essentieel voor de veteraan. Opvallende in de opstelling is dat Rich Rob G. verdringt van de laatste manpositie maar die twee verstaan zich goed voor de korte tijd dat dit zo staat. De leiding moet immers al na 10 minuten improviseren als sluitpost John B. zich ongelukkig verstapt en met een flinke plof ter aarde stort. Veel heeft hij nog niet hoeven doen maar hij kan niet meer verder. Rich wordt geslachtofferd en Erik moet al vroeg aan de bak. Wij spelen de gevaarlijkste kansen uit terwijl Lottum het iets rustiger en verzorgder veldspel niet weet af te sluiten met doelpogingen. Danny en John T. hebben enkele kansen maar in de 20e minuut opent Joost de score. Een perfecte steekpass van Rob G. zet hem vrij voor de keeper. Voor rust zien we nog mogelijkheden voor Joost, Erik en Rob H. De keeper red of de schoten zijn te onzuiver. Aan de afzwaaier van  Danny is te zien dat hij niet fit is en John T. gaat hem vroegtijdig vervangen. Gerard en Fons komen na rust ook niet meer terug. De gerevalideerde Thei en Coen nemen hun posities in. Lottum pikt de draad als beste op met enkele kansen die Rich bekwaam onschadelijk maakt. Hij zal weer de “nul” houden vandaag. Ook een goede sliding van Maurice voorkomt in deze fase de gelijkmaker. De rushes van Joost worden erg fysiek belemmerd maar hij weet toch eenmaal John T. te bereiken die onhoudbaar en hoog scoort. De 0-3 komt vrij snel hierna als nu Roger Joost weg stuurt. Bij de afwerking verrast hij iedereen, ook zichzelf, maar de bal ligt wel in het netje. Hierna zien we niet veel gevaar meer van Lottum en krijgen wij nog de beste kansen. Rob H. nog eens over en Roger en John T. zien de doelman goed naar de benedenhoek duiken om hun geplaatste schoten te keren.  Dan is er het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter en wordt de sportieve wedstrijd, maar ook een succesvol voetbal jaar, afgesloten.

Terwijl de Lottummers zich na de wedstrijd moeten haasten om hun traditionele wildavond te kunnen bezoeken waren wij weer van harte welkom bij Mieke. De soep ging er goed in en het werd ook voor ons een gezellige 3e helft met prima entertainment van Skip Zappa.

Opstelling: John B., Gerard, Rich, Rob G., Maurice, Fons, Roger, Jan, Joost, Rob H., Danny.
Reserve: John T., Erik, Coen, Theo
Assistent scheidsrechters: Peter.

Attentie!
Zondag 29-12-13        Open dag. Luijten Electro. 15:00 uur verzamelen bij nieuwe pand.
Zondag 05-01-14        Nieuwjaarsreceptie RKSVN vanaf 14:30 uur in de kantine.
Zaterdag 18-01-14     Nieuwjaarsreceptie veteranen, Maneslust Biej Mieke, 19:30 uur