RKSVN App

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!

Gemakzuchtige veteranen gemakkelijk naar winst in Roggel

Geplaatst op: 05-11-2012 - 559 keer gelezen

Het begint saai te worden. Na 10 minuten staat het al 0-2 nadat Joost een solo door het midden succesvol afsluit en Rob na een superuitval via Gerard en Joost met een sliding de uitkomende keeper passeert. De concentratie wordt minder maar we kunnen de voorsprong verder uitbouwen via Roger en Joost naar 0-4. Roggel komt nauwelijks over de middenlijn. John raakt geblesseerd en wordt nog voor rust vervangen door Herman. De veldverlichting moet vroeg ontstoken worden nu de zomertijd is afgesloten. Een fraaie treffer laat Roger nog aantekenen met zijn bekeken boogbal over de toch niet kleine Roggel-doelman. Het blijft droog en het veld is zwaar maar goed te bespelen ondanks de vele millimeters regen van het afgelopen etmaal.

Na de thee is het verschil van wedstrijdmentaliteit te bespeuren. Roggel wil een schande voorkomen. Ze spreken van een nieuwe start en beginnen met “0-0”. Oranje weet zich veilig met de riante voorsprong en speelt slordig en slapper. Joost is aan banden gelegd en onze verdediging krijgt plots meer werk dan ze lief is. In deze periode krijgt Roggel wat het verdiend en hoewel Stefan er alles aan doet met enkele fraaie reddingen, maken ze een doelpunt. Als ze bij een snel genomen vrije trap slechts de paal raken zijn we enigszins wakker. Pas in de laatste 10 minuten weten we ook de tweede helft in ons voordeel om te zetten als Rob een kopie van Roger’s treffer produceert. Joost is gaan zwerven en legt wat extra gif in zijn laatste actie als hij vanaf links het strafschopgebied binnenstormt en verwoestend uithaalt. Eindstand 1-7.

3x Joost, 2x Rob, 2x Roger. Waar blijven onze topscoorders vandaag? Danny was er niet bij maar Rich dan? De druk voor onze jubilaris op de dag van de huldiging is hem schijnbaar te groot en hij loopt wat verloren rond in Roggel, sterker nog, hij loopt in de weg en blokkeert tot 2x toe een schot van een medespeler. Pas laat in de tweede helft krijgt hij dé kans er zich over heen te zetten maar mist. Joost passeert hem op de topscorerslijst. Het feestje, later in de kantine en waar vele veteranen vertegenwoordigd zijn, is er niet minder gezellig om.

Opstelling: Stefan, Gerard, Erik, Maurice, Coen, Joost, John, Roger, Fons, Rich, Rob.
Reserve: Jan, Ger en Herman.