Twitter: RKSVN Neer
Meer tweets

Nieuws

<< Terug naar de nieuwspagina

Zomaar een zaterdag bij de RKSVN jeugd

Door: Bart Boonen

Het is vandaag zaterdag 12 november 2011, een dag na 11 - 11- 11. Gisteren was voor velen een dag om te feesten i.v.m. de opening van het carnavalsseizoen. Volgens de berichten waren er in Maastricht ca. 20000 feestvierders. Er was op het Vrijthof ook een behoorlijke afvaardiging van Neerse jongeren, waaronder ook menig RKSVN jeugdlid. Gisteren viel er nog meer te vieren. Onze jeugdleider Peter Claessen is in het huwelijksbootje gestapt met Anja. Hopelijk gaat hij nu niet de boot in.

Het beloofd vandaag een mooie herfstdag te worden. Het heeft op enkele plaatsen al licht gevroren, waardoor het vanmorgen nog koud aanvoelt. Maar de mooie strak blauwe hemel met een opkomende zon doet al vermoeden dat het goed komt. Vandaag zal ik de jeugdteams van RKSVN zoveel mogelijk proberen te volgen, en ook het oog laten vallen op het randgebeuren bij RKSVN.

Als eerste zullen onze kabouters op pad gaan. Onze 5 jarigen gaan vandaag een toernooi voetballen in Roggel. Als ik net voor negen uur bij het voetbalveld kom, staan ze al klaar voor vertrek. Bij binnenkomst meteen de thermostaat omhoog gezet zodat de jeugdspelers in een warm kleedlokaal kunnen omkleden. De kantine geopend, en direct de koffie aangezet. Het zal immers niet lang wachten zijn op de eerste bezoekers. Voor de sfeer de radio aangezet. De computer opgestart, want er is sinds enkele weken een internet aansluiting in de bestuurskamer. Nu kunnen we de uitslagen direct doorgeven naar de KNVB. Een reden minder om naar huis te gaan tussen de middag. De eerste die vandaag binnen komt is hoofdvutter Pierre Vossen. Er was een leiding van de verwarming lek, en die moest gecontroleerd worden. Even later zie ik Pierre met de hoekvlaggen rondlopen.

De volgende klant is Jan van Pol. Jan is leider van de F2, en hij moet zijn spelers opvangen als ze binnen komen. In een mum van tijd is de rust op het sportpark voor vele uren verdwenen. De spelers van de F1 en F2 komen binnen, en dat gaat gepaard met het nodige kabaal. Ook de tegenstanders komen binnen, en die hebben er hoorbaar zin in vandaag.

Inmiddels is Rien Peters gearriveerd. Rien is al sinds jaar en dag elke zaterdagmorgen als er wedstrijden zijn de motor in de kantine. Een voorbeeld voor vrijwilligerswerk, en niet weg te denken bij de jeugd. Zij zorgt er voor dat de kinderen in de pauze heerlijke ranja krijgen, en leiders en ouders na de wedstrijd kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie.

Ook John Triepels is al vroeg uit de veren vandaag. Hij heeft al verse broodjes gebakken. Broodjes, die dit weekend, voordat ze in de hongerige monden verdwijnen een keizersnede moeten ondergaan, waarna ze gevuld worden met een overheerlijke frikandel of kroket die weer geschminkt worden met mayonaise en of curry.

Om 9.45 uur starten de eerste wedstrijden van vandaag. De F1 tegen FC ODA F2 uit Weert, en de F2 tegen RKMSV F3 uit Meijel. De F2 is aan haar stand verplicht om te winnen, aangezien ze tegen de rode lantaarndager spelen. Uiteindelijk weten ze nipt met 2 - 1 te winnen, en was het af en toe nog billen knijpen. De overwinning was overigens dik verdiend, maar als je vergeet te scoren, kun je in de problemen komen. De eerste driepunter is binnen.

Bij de F1 wordt een strijd om plek twee gestreden. Het gaat gelijk op in deze wedstrijd. En met een eindstand van 2 - 2 kan dan ook iedereen leven. Plek twee is voor vandaag in ieder geval veilig gesteld. Opvallend was dat Pietje van Zeeg en Gertje op de middenlijn stonden, zo konden ze bij beide wedstrijden hun kleinkinderen Sep en Sten  zien voetballen. Zoon Danny was tevens scheidsrechter bij de F1. En zoals gebruikelijk voor Piet en Gertje, is het niet moeilijk om de wedstrijd van het nodige positieve commentaar te voorzien. Prima dat we deze mensen binnen onze gelederen hebben. En als alle kleinkinderen gaan voetballen, zullen Piet en Gertje binnen een paar jaar de gehele zaterdag op ons sportpark te bewonderen zijn.

Tijd voor een kop koffie. In de kantine aangekomen, zit Friedje van Pol zoals gewoonlijk elke zaterdag op "zijn" kruk aan het buffet. Friedje is ook een van onze grote drijfveren binnen RKSVN. Hij is 36 jaar lid van de jeugdcommissie, en al jaren wedstrijdsecretaris. En sinds ruim een jaar lid van de vuttersclub. Hij heeft vrijdagavond al de veld en lokaalindeling op het bord vermeld.

Om 11.00 uur is het de beurt aan de E2 en E3. De E3 voetbalt tegen Helden E7, en de E2 die op koers liggen voor een kampioenschap, spelen tegen Egchel E2G.De E3 zit in de najaarsreeks in de hoek waar de klappen vallen, ze hebben 1 overwinning in de wacht weten te slepen, de rest van de wedstrijden gingen verloren. Ook vandaag zit er geen overwinning in. In de voorjaarsreeks zullen ze tegenstanders krijgen waar ze beter tegen kunnen voetballen.

De E2 heeft vandaag een zware dobber aan Egchel E2G. Onze trotse koploper heeft de tegenstander onderschat, en het is na een 1 - 2 achterstand dan ook flink aanpoten om de zaak te doen kantelen. Het is mede aan onze parel Floor te danken dat er een 5 - 3 eindstand op het scorebord staat. Het kampioenschap nadert. Nog twee wedstrijden winnen en het feest kan beginnen.

Om 11.30 uur is op het hoofdveld de wedstrijd RKSVN D2 - FC ODA D3 van start gegaan. De D2 staat onder leiding van Sepp Heynen en de gebroeders Remy en Rolf Geraets.

Het is inmiddels 12.15 en hoog tijd om even naar huis te gaan voor een gezellige familiaire zaterdagmiddaglunch. Maar eerst nog even de uitslagen op internet zetten.

Thuis aangekomen blijkt het niet zo gezellig te zijn, er is nl. niemand thuis. Dan maar snel de boterhammen naar binnen gepropt, en na nog een glimp van ons gezinnetje te hebben gezien, weer snel terug naar het voetbalveld.

Om 13.00 uur dien ik als scheidsrechter te fungeren bij de B1. De D2 is bezig aan de laatste minuten van de wedstrijd. Als deze is afgelopen, danken de spelers uitbundig het publiek. Het publiek mag de D2 ook bedanken, zij hebben ons immers 15 doelpunten voorgeschoteld. Ze winnen met 15 - 0, een zeldzame uitslag in deze categorie.

In de kantine heeft Rien plaats gemaakt voor een andere vrijwilligster nl. Hetty v.d. Voort. Ook Hetty manifesteert zich steeds meer als een ware vrijwilligster die RKSVN een warm hart toedraagt.

Nu snel naar veld 2, waar onze B1 bezig is met de laatste loodjes van de warming up. Ook tegenstander Haelen B2 is nog bezig met de warming up. Met iets vertraging begint de wedstrijd. Het is een derby, en dat zijn vaak wedstrijden op het scherpst van de snede. Er zijn behoorlijk veel kleine overtredingen, maar verder een sportieve wedstrijd. Haelen komt iets gelukkig en tegen de verhouding in op een 1 - 0 voorsprong. En na de 0 - 2 gaan bij de RKSVN ers de kopjes naar beneden, en loopt het niet meer. Haelen wint uiteindelijk verdiend met 3 - 1.  Om 14.50 is deze wedstrijd afgelopen, en om 15.00 uur zal de A1 de laatste jeugdwedstrijd van deze zaterdag spelen tegen RKSVO uit Ospel. Eerst nog de uitslagen van de D2 en B1 op internet zetten.

Bij de A1 loopt het dit seizoen nog niet lekker. Er is tot nu toe 1 wedstrijd gewonnen in de competitie, de rest ging verloren. Na een prima start waarin ze op een verdiende 1 - 0 voorsprong komen, gaan ze in het tempo van de tegenstander voetballen. En dit tempo past beter bij RKSVO. Het is geen beste wedstrijd. Een wedstrijd waar het venijn in de staart zit, met 3 doelpunten in de laatste 10 minuten weten ze een 5 - 1 overwinning veilig te stellen, en is de tweede competitiezege een feit. Vermeldenswaardig is hier dat Paul v.d. Beuken al jaren op zaterdag de scheidsrechter is bij de A1. Ook dit is vrijwilligerswerk.  Om 16.45 uur klinkt het eindsignaal van deze wedstrijd en tevens van de laatste jeugdwedstrijd. Maar niet de laatste wedstrijd van de dag. De veteranen immers beginnen om 17.00 uur met hun eerste lichtwedstrijd van het seizoen.

Nu nog de uislag van de A1 doorgeven, en dan nog even napraten in de kantine. Hetty heeft inmiddels hulp gekregen van de Benjamin onder de vrijwilligers nl. Jort Raemakers. Jort is nu al een vaste kracht op zaterdag. Zijn specialiteit is de keuken. Als een ware chirurg is hij degene die via een keizersnede de broodjes weet te openen, en ze alvorens dicht te knijpen, te voorzien van een heerlijke snack.

Om 18.10 uur naar huis, waar een typisch zaterdagavonddiner staat te wachten. Hap slik weg, en snel beginnen aan dit verslag.

Rest mij nog, alvorens de ca. 40 vrijwilligers te bedanken die vandaag voor RKSVN op de been waren, de uitslagen van de uitwedstrijden te vermelden:
BEVO F2G - RKSVN F4, 1 - 11
Grashoek F1 - RKSVN F3, 6 - 1
Helden E2 - RKSVN E1, 9 - 1
DESM D1G - RKSVN D1, 3 - 1
Haelen C1 - RKSVN C1, 4 - 1

Van de 12 wedstrijden zijn er 5 gewonnen, is er 1 keer gelijk gespeeld, en gingen 6 wedstrijden verloren.

Bart Boonen
Jeugdsecretaris RKSVN

d 16 b 2011


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image

Herman - #date#

Compliment voor het verslag maar vooral voor onze vrijwilligers die dit wekelijks, jaar in jaar uit goed bezig zijn voor de club

Hans - #date#

Mooi!

Jort - #date#

Mooi verslag Bart, mijn complimenten!

joost - #date#

erg leuk!

Hetty - #date#

Mooi verslag Bart, leuk geschreven!

Henk - #date#

Prachtig verslag Bart!