Twitter: RKSVN Neer
Meer tweets

Nieuws

<< Terug naar de nieuwspagina

RKSVN 3 deelt de punten met Rood Wit 3

Door: Marc Coolsma

Het 3e moest het vandaag opnemen tegen de nummer 2 Rood Wit 3. Ramon verving Daan en Michel nam de plaats van Pieter over.

Aangezien de wedstrijd vorige week gewonnen werd afgesloten werd er bepaald dat we met dezelfde 11 zouden beginnen. Met een vertraging van een kwartier kon er dan worden afgetrapt. Het 3e trok meteen de lijn van de vorige week door en nam de regie van de wedstrijd in handen. Vanuit achteren werd geduldig naar de vrij man gezocht en zo werd Rood Wit langzaam maar zeker naar achteren gedrukt. Kwam Rood Wit al een keer onder de druk uit dan stond de Neerse verdediging als een huis. De eerste grote kans was voor Sikkie, hij werd door een sterk spelende Boes diep gestuurd maar zag oog in oog met de keeper de bal naast gaan. De volgende kans was voor Vullers maar de perfecte voorzet van Loy kopte hij naast. Toen ook nog Roger een goede schietkans miste werd er bijna aan de andere kant gescoord maar de bal ging via de lat over. Een snel genomen vrije trap bracht Vullers op de rechtsbuitenpositie en zijn harde voorzet werd door Thijsje achter de keeper gewerkt. Niet veel later dook John zeer gevaarlijk voor de goal op maar hij schrok dat hij oog in oog stond met de keeper van Rood Wit, mocht het Tom zijn geweest dan lag de bal wel tegen de touwen…

In de tweede helft maakte Rood Wit meteen duidelijk dat ze de tweede helft het anders zouden aanpakken dan de eerste helft. Het 3e werd terug gedrongen en door enkele foutjes werd Rood Wit gevaarlijker en gevaarlijker. Met kunst en vliegwerk hield Pipo de Clown nog zijn goal schoon maar ook hij had geen antwoord op een slippertje in de Neers verdediging en zag Rood Wit gelijke maken. Dit had het 3e wakker moeten schudden maar niets was minder waar, binnen 5 minuten maakte Rood Wit uit een counter de 1-2. Dit leek de knak te zijn voor het 3e, er werd onzorgvuldig gespeeld en ze waren dichter bij een grotere achterstand dan bij de gelijkmaker. Gelukkig hielp de laatste man Rood Wit het 3e terug in de wedstrijd. Hij wou een jagende Thijsje op eenvoudige wijze uitspelen maar had niet op de gretigheid van Thijsje gerekend. Oog in oog met de keeper maakte Thijsje geen fout en zorgde voor de gelijkmaker. Door de gelijkmaker rechtte het 3e zijn rug en met Broekie in de punt van de aanval werd er naar meer gezocht. Broekie kwam al vrij snel allen voor de keeper maar hij zocht de oplossing te mooi en zag de keeper eenvoudig redden. Niet veel later meende Thijsje recht te hebben op een penalty maar de scheidsrechter ging hier niet in mee. Thijsje zocht naar revanche en vond deze, terwijl de buitenspelval van Rood Wit open ging vond hij in een mooie combinatie Broekie en werd hij wederom vrij gezet voor de keeper en wederom maakt hij geen fout en schoot het 3e naar een voorsprong. Rood Wit gooide alles op alles en ging op zoek naar de gelijkmaker. Na een paar hachelijke momenten voor de goal van Tom leek eindelijk de lucht geklaard maar een slecht weggewerkte corner werd weer in de 16 meter gepompt en de gelijkmaker was een feit. Rood Wit had zelfs in de laatste minuut nog een grote kans op de winst maar de aller laatste inzet van de wedstrijd verdween in het zijnet.

Opstelling: Tom, Tim, Boula, Niels, John (45 Michel) Roger, Sikkie, Thijsje, Loy, Vullers, Boes (60 Broekie)

d 16 b 2011


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Nog geen reacties geplaatst