Twitter: RKSVN Neer
Meer tweets

Nieuws

<< Terug naar de nieuwspagina

Ook Reuver een maatje te klein voor veteranen

Door: Herman Korsten

Met vijftien "fitte" spelers togen we naar het warme Reuver. Echter de warme-up stemt tot nadenken. De gebruikelijke proef voor Ruud verloopt bijna fataal als hij een vallende kopbal uitvoert. Gelukkig kan het AED apparaat blijven hangen. Onze ruime selectie zal vandaag doorslaggevend zijn.

De eerste vijf minuten speelt Reuver de bal rond zonder tussenkomst van ons. Maar het is vooral achterin en zodra de middenlinie wordt aangespeeld hebben het veld direct klein en zo ontstaat er geen gevaar voor ons. Zelf in balbezit, zijn wij veel doelgerichter en komt er al direct een goede kans. Dan sticht veel gevaar en komt in een goede positie voor de keeper. Hij ziet de beter geposteerde Rich in zijn ooghoek. Een niet te missen kans, maar de voor de wedstrijd al erg druk sprekende reus, is de zenuwen nog niet de baas zo vroeg in de wedstrijd. Als Dan even later weer vrij voor doel opduikt doet hij het maar zelf, hetzij met enige moeite en het staat 0-1. Reuver blijft goed combineren maar weet pas met een diepte pass onze defensie linksachter te breken. De slordige voorzet krijgt meer dan hij verdient en zeilt hoog over John B. onhoudbaar in de bovenhoek, 1-1. Dan is er bij de ingelaste drinkpauze een chaos met de wissels. Niemand weet zijn positie en we hervatten de strijd bijna met maar 10 man. Ja, langs de kant is het vandaag beter dan in het veld. De beschuldigende vingers gaan al snel naar de leiding, maar kom op jongens, dit mag niet gebeuren. Reuver profiteert onmiddellijk bij de eerste de beste aanval en we staan met 2-1 achter. Voor rust herpakken we ons en met een prachtige pass van Erik op John T. kan deze na zijn goede loopactie, de stand rechttrekken.

Voor Reuver is beste er vanaf. Onder de rust komt het verzoek om van ons een speler te lenen. Het wordt de tot dan toe fletse Rob, met de vakantie voor de boeg ook de volgende week afwezig. Hij zal zich de komende 35 minuten tot beste tegenstander ontpoppen!

Het recept is gevonden; veld breed houden, buitenkanten gebruiken en zo gaten trekken waarin dan weer middenvelder of (vleugel)spits na steekpasses de Reuverse achterhoede openrijten. Danny komt helemaal tot recht in dit spel en is vrij snel succesvol. De drink/wisselpauze verloopt nu soepeler en met enkele verse spelers gaan we definitief de overwinning veilig stellen. Danny kopt de 2-4 binnen uit een voorzet van rechts.

Reuver weet slechts vanuit enkele dode spelmomenten nog gevaar te stichten. Maar Rob kan de beer van de Baand niet verschalken. Door ons worden nog diverse goede kansen niet afgemaakt en nadat Herman al de paal raakte, leidt zijn actie in de laatste minuut alsnog tot de verdiende 2-5 overwinning via Jac.

Opstelling: John B., Bas, Peter, Erik, Maurice, Coen, Ruud, John T., Fons, Jac, Jan, Rich, Dan, Rob en Herman. Er veel en doorlopend gewisseld.

Assistent-scheidsrechter: Har B.

Bijzonderheden:
-       Temperatuur: 30 graden, sportieve wedstrijd tussen twee kermisvierende dorpen.
-       Har B. heeft zich met vlaggen flink in zweet gewerkt, dat was met voetballen al lang geleden.
-       John B. overleeft bedrijfsongeval, keept even goed, trap klant moet vervangen worden.
-       John T. krijgt horen dat hij af en toe, net als thuis, beter naar de baas moet luisteren.
-       Poule niet ingeleverd? Te laat.
-       Nog ongeslagen! Geldt niet voor Rob na vandaag, fijne vakantie gewenst.
-       Hoe zou het aflopen met de hapjes? Komt allen 10 september naar de thuiswedstrijd tegen Egchel.

o 05 f 2011


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Nog geen reacties geplaatst