Twitter: RKSVN Neer
Meer tweets

Nieuws

<< Terug naar de nieuwspagina

Goede start veteranen: 3-1 overwinning op Baarlo

Door: Herman Korsten
Tegen de rood-zwarten openden we vorig seizoen met een 0-3 verlies. Vandaag konden ze ons tot rust nog bijhouden maar de tweede helft werd duidelijk wie vandaag het sterkst was.
 
De omstandigheden zijn bijna ideaal: een fikse regenbui net voor de wedstrijd, prachtig gras en een bewolkte hemel. Voor beide teams weer de eerste wedstrijd die altijd gepaard gaat met de nodige onwennigheden. De combinaties achterin verlopen nog vrij soepel maar zodra de druk van de tegenstander op het middenveld groter wordt neemt het balverlies toe waardoor het wat rommelig aan doet. Met Joost en Rob voorin hebben we veel snelheid in de ploeg en Baarlo heeft het hier het eerste kwartier erg moeilijk mee. Het levert enkele goede voorzetten op en als Rich op maat wordt bediend moet de 1-0 een feit zijn maar hij faalt jammerlijk.
Even later doet Rob het beter als hij van uit de draai met rechts!! fraai binnenschiet. Baarlo laat het hierbij niet zitten. De steekballetjes worden venijniger en er moet serieus ingegrepen worden of we hebben geluk dat het net buitenspel is. Toch lukt het een te vrij gelaten middenvelder om het strafschopgebied binnen te dringen en de bal over de aan de grond genagelde John in de verre hoek te lobben; 1-1.
Na rust direct al een kans voor de verse Jack maar niet alleen de Baarlonaren worden verrast door de rare stuiterbal. We kunnen het veld groter maken en gebruiken nog beter de buitenkanten waardoor er elke vijf minuten wel een redelijke tot goede kans ontstaat. John, Herman en Rich krijgen goede schietkansen maar ze missen de power om de doelman te verschalken. Ruud doet het beter en kapt zijn tegenstander uit en plaats de bal bij de tweede paal in het net; 2-1. Tussendoor grijpt Stefan goed in bij sporadische pogingen van de tegenstander. Joost valt nog in voor Rob en heeft duidelijk (te) veel energie. De eerste de beste solo wordt afgesloten met een keihard schot en het staat 3-1. Erik krijgt nog een schietkans maar deze gaat net als een vergelijkbare poging in de eerste helft, over en Herman ziet zijn inzet tot twee maal toe door de zich geheel opofferende doelman verijdeld. In de laatste minuut nog een goede kans voor laatstgenoemde maar deze solo kan niet afgesloten worden met een treffer.

Opstelling: John B.(Stefan), Bas, Erik, Maurice, Fred, Herman, John T., Fons(Ruud), Joost(Jac), Rich, Rob.
Scheidsrechter: Har S., assistent-scheidsrechter: Pascal 
 
Bijzonderheden:
-       Luxe problemen: twee scheidsrechters.
-       Emotioneel weerzien na lange vakantie. Stoere mannen vallen elkaar in de armen en popelen om weer de wei in te kunnen. Niet iedereen is terug van vakantie.
-       Ruud kocht nieuwe schoenen, Fons is dit vergeten, Stefan gebruikt veters van zijn kinderen.
-       Het debuut van Maurice vandaag in het oranje-zwart. Speelt in zijn verdedigende rol gewoon mee over alsof hij er altijd al bij was. Nu nog een echte test onder grote druk.
-       3 “achterstallige” verjaardagen ingehaald.
-       Vrijdag 19-8 thuis tegen Horn, aanvang 19:30 uur
-       Zaterdag 20-8 veteranendag, de organisatie laat nog weinig los over de inhoud.
-       Vrijdag 26-8 jaarvergadering bij Mieke, aanvang 20:30 uur.

n 30 ; 2011


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Nog geen reacties geplaatst