Twitter: RKSVN Neer
Meer tweets

Nieuws

<< Terug naar de nieuwspagina

Gemakkelijke maar veel te magere overwinning veteranen

Door: Herman Korsten
Niet zaterdag maar donderdag zouden we tegen Grashoek aantreden. Dit vanwege de geplande veteranendag op zaterdag. Het werd vrijdag en tegen Horn wat getuigd van het improvisatietalent bij onze leiding.
Een mooie zomeravond is zolang de zon nog in beeld is, snel te warm. Of het daaraan lag of aan het iets te lange gras, de eerste helft was er weinig te genieten. We zijn dan wel duidelijk de sterkste ploeg in het veld maar van een tiental kansen wordt slechts een maal geprofiteerd. Het is al bijna rust als John T. met een bekeken boogballetje over de verblinde keeper heen scoort. Andere “hoogtepunten” waren de kans van Jan die nou net die enige speler op de doellijn aanschiet of de rushes van Joost die iedereen de hakken laat zien maar vergeet te scoren. Als aan de andere kant de bal buiten bereik van John B. tegen de paal, iets zuiverder was geweest had het gewoon gelijk gestaan.
Dat daarmee Horn teveel beloond zou zijn blijkt al snel in de tweede helft. Bas krijgt rust en gelijk loopt het spel veel beter(hier is geen verband tussen!). Joost is nog steeds niet te houden en zoekt nu vaker de achterlijn op om dan laag voor te zetten. Dit levert de eerste de beste keer al succes op, het is weer John T. die in enen tijd afwerkt. 2-0. Joost zelf kan vervolgens de 3-0 scoren. Ruud loopt er vandaag wat verloren bij, in de eerste helft al eens pijnlijk gevallen over de bal, kan hij geen toegevoegde waarde leveren vandaag. Sterker, hij loopt hinderlijk in de weg als Jan zijn tweede goede kans krijgt en Ruud de gekozen hoek blokkeert.
Maar de doelpuntenmachine is op gang, Erik mag de volgende bal in een scrimmage binnen schieten. John T. heeft het gehad en de getergde Bas betreedt weer de arena. Horn komt zelden over de middellijn maar John B. moet alert zijn en heeft zelfs de hulp nodig van Erik om de nul vast te houden. Er zijn nog wat comedy capers-achtige momenten als de bal in de Heurse 5-meterzone in het lange gras blijft hangen en een hoofdrol voor Joost die nog een aantal keren alleen voor de doelman verschijnt maar steeds niet kan scoren. Nog even Bas dan, die heeft nergens last van en is, hoewel de wedstrijd allang gelopen is, 100% geconcentreerd. Het zal zijn seizoen worden: topscoorder, held van de dag, maker 11e doelpunt, en misschien nog wel voorzitter? De komende week is voor hem belangrijk. En dan zijn de collega’s niet te beroerd om te helpen. Een niet te missen assist door Herman na een prachtige combinatie met Jan, wordt vakkundig(moet gezegd worden) binnen geschoten en hij is de enige alerte speler bij een stilvallende bal twee meter voor het doel. De 5 en 6-0 zijn een feit. Voor de neutrale buitenstaander geen echte topacties maar allé, ’t jonk is er gelukkig mee en geniet. 
 
Opstelling: John B., Bas, Erik, Maurice, Coen, Ruud, John T., Fred, Joost, Jac, Jan.
Invaller: Herman
Scheidsrechter: Uwe, assistent-scheidsrechter: Pascal  
 
Bijzonderheden:
-       Niet iedereen was blij met de move van de donderdag naar de vrijdag
-       Uwe ondanks drukke werkzaamheden net op tijd
-       Excuses aan Coen, hoe kunnen we hem zijn vergeten de vorige week
-       Jac had veel last van de laagstaande zon
-       We wensen Thei beterschap toe met knieblessure en hopen hem spoedig weer te kunnen opstellen

n 30 ; 2011


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image
Nog geen reacties geplaatst