Twitter: RKSVN Neer
Meer tweets

Nieuws

<< Terug naar de nieuwspagina

Eerste nederlaag veteranen tegen IVO

Door: Herman Korsten

Toeval of niet, in de 13e wedstrijd van dit seizoen ging een geweldige serie ten einde. Sinds vorig seizoen Egchel thuis, op 7 mei 2011, werd 15x niet meer verloren (13x winst)! Dat was even wennen in Velden en vooral de manier waarop. Op alle fronten werden we, zeker de eerste helft afgetroefd. In de duels waren ze feller, technisch bekwamer waardoor balaannames en combinaties zeker één klasse beter waren. Daarbij speelden ze met een goed bezet middenveld waardoor wij geen meter ruimte kregen om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Hun eerste treffer is een gelukje, als Stefan meent te situatie de baas te zijn met zijn luide “losssss”. De IVO spits hoeft hier niet natuurlijk niets mee te doen en springt naar de bal die hij nog net met zijn kruin raakt. Stefan zweeft in het luchtledige en de bal hobbelt over de doellijn. We raken niet in paniek maar bij ieder balbezit worden we flink opgejaagd waardoor ons balbezit daalt tot zeker beneden de 40%. De keren dat we het vijandelijke strafschopgebied bereiken is te tellen op de vingers van twee handen en verder dan een paar hoekschoppen komen we voorlopig niet. Het wordt spoedig 2-0 als we op de rand de 16 worden uitgetikt totdat een schutter de hoek keurig uitzoekt en toeslaat. Stefan kan zijn onzekerheid voorgoed achter zich laten bij enkele goede reddingen. Rich kan verrassend uithalen maar ook hun doelman is van een hoog niveau. Ondanks het overwicht van IVO houden we het verder droog tot de thee.

Erik en Jan komen binnen de lijnen voor Fons en Jac wat niet onmiddellijk tot een verbetering leidt. Er sluipt enige onvrede in onze ploeg en de verwijten onderling worden luider, een teken van machteloosheid. Toch komt de wedstrijd beter in evenwicht doordat we ook de duels wat beter aangaan en zo hun spel vaker verstoren. Dat dit ook tot een omslag leidt en we aanvallend potjes kunnen gaan breken is weer te hoog gegrepen, tot het laatste kwartier. Ruud en Bas zijn nu ook in de ploeg gebracht voor John T. en Herman. Plots krijgen we enkele mogelijkheden vooral van afstand. Fred geeft met een bekeken balletje aan dat we serieus zijn en raakt de lat. Rich en Rob zien hun prima pogingen verijdeld door de keeper. Dat countervoetbal ook op het Veldense repertoire voorkomt, merken we pijnlijk in deze laatste fase. Denk je de aansluittreffer te verdienen slaan ze keihard toe. De messcherpe actie door het midden richt een slachtveld aan: terwijl Maurice nog nadenkt over aan welke kant ze er langs kwamen ligt de uitgekomen Stefan verslagen en ver voor het doel bewegingsloos in het gras. De zich geheel opofferende Bas duikt nog naar de bal maar zijn keepersactie kan niet voorkomen dat de 3-0 eindstand een feit is.

Alles doet een beetje denken aan afgelopen dinsdag waar het Nederlands elftal een lesje kreeg. Ik sluit me maar aan bij Marc v. Bommel die het een gunstige uitslag vond met het oog op de volgende ontmoeting. IVO is gewaarschuwd!

Opstelling: Stefan, Fred, Maurice, Peter, Coen, Herman, John T., Fons, Rich, Jac, Rob.
Invallers: Erik, Jan, Bas, Ruud
Assistent-scheidsrechter: Pascal.

Bijzonderheden:

  • Jac geeft in rust aan vrijwillig te willen wisselen. Wie heeft dit ooit meegemaakt? Of gokt hij op een basisplaats tegen BEVO?
  • De stage van Bas verloopt voorspoedig. Bij afwezigheid van Pierre mocht hij de opstelling voorlezen en ook wat over de tactiek vertellen. Toen wisten nog niet beter en er valt hem dan ook weinig te verwijten. Hoewel, John T. meende dat er wel ingegrepen had moeten worden onder de wedstrijd. Bas, al met al gaat het goed vooruit ten opzichte van dat optreden op de terugweg vorige week na de bruiloft van Peter en Anja.
  • Vandaag was er de testrit met RVC (RKSVN-Veteranen- Camper) die positief verliep.
    Na de veteranentas en de truis nu een eigen vervoermiddel. Het is de bedoeling dat voortaan bij uitwedstrijden Pierre, Har, Erik en Bas hier de laatste besprekingen voeren en de opstelling maken. Rich is de vaste chaufeur en Ruud wordt co-piloot belast met de navigatie. Beide mogen zich niet bemoeien met de leiding en er zal daarom nog een deur ingebouwd moeten worden. Op de terugweg zal het kwartet zich buigen over de was, een wasautomaat en droger zijn al besteld.Wel de koelkast vullen, Rich!
  • Har Bessems 40 jaar RKSVN-lid. Van harte gefeliciteerd net als de andere jubilarissen!

o 21 b 2011


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image

Rich - #date#

Herman,wat de koelkast vullen betreft komt voor mekaar.en John van Crispien sponsert de wasautomaat en droger wel,of niet!