Twitter: RKSVN Neer
Meer tweets

Nieuws

<< Terug naar de nieuwspagina

De ballenwagen

Door: Bart Boonen

Het is al ruim vijf jaar geleden dat een groep vrijwilligers binnen RKSVN met het idee kwam, om een penaltytoernooi te organiseren. De opbrengst van dit toernooi is bestemd voor de jeugdafdeling van RKSVN. Normaal gesproken is het niet moeilijk om iets te bedenken waar je geld aan uit kunt geven. Enkele ideeën die naar voren kwamen en ook uitgevoerd werden zijn: nieuwe ballen, nieuwe doeltjes, extra uitgaven voor een Sinterklaascadeau.

Dit jaar werd het penaltytoernooi al voor de zesde keer (met succes) georganiseerd. En ieder jaar kwam de vraag: wat gaat de  jeugdafdeling met de opbrengst doen?  Het is inmiddels een behoorlijk bedrag wat te besteden is. Een idee dat enkele jaren heeft gespeeld is: het realiseren van een voetbalkooi. Dit is een goed idee, maar de kosten die dit met zich meebrengt zijn voor RKSVN te hoog gegrepen. En dan moet nog blijken dat het ook resultaat heeft.

Enkele maanden geleden kwam ik tijdens het surfen op het internet op een site van een bedrijf dat ballenwagens maakt. Dat leek mij wel iets voor de jeugd. Elk team dat zijn eigen ballenwagen en ballen heeft. Netjes opgeruimd, overzichtelijk, en een stukje verantwoordelijkheid voor het team. Helaas was de prijs erg hoog. Zeker als we er tien zouden bestellen. Het idee lag bijna in de prullenbak, toen Leon Derks zij: dan maken we ze toch zelf. Eerst werd er gelachen, maar naarmate we er serieus over gingen nadenken, begon het toch te kriebelen. Binnen een vereniging van ca 370 leden moeten toch enkele vrijwilligers te vinden zijn die hier aan mee willen helpen. Leon en ik hebben in de werkplaats "op Brumholt"  enkele avonden gespendeerd om een prototype te maken van hout en kunststof. Toen dit naar ons idee goed was, zijn we gaan kijken naar de kosten. Offertes werden opgevraagd, en vrijwilligers werden benaderd. Toen het kostenplaatje klaar was, hebben we dit aan het bestuur van RKSVN voorgesteld. Het bestuur was enthousiast. Nu nog de goedkeur van het bestuur van de penaltybokaal. Ook dit bestuur stond er voor de volle 100 % achter.  De materialen werden besteld, en begin augustus konden we gaan beginnen.

Na veel meet, las en slijpwerk hadden we na 2 avonden een ijzeren versie klaar. Bij de voetbalclub ballen gehaald om te passen. Toen pas bleek hoe nauwkeurig alles gemaakt moest worden, de ballen moeten immers netjes in de wagen passen. Weer slijpen en lassen tot de ballen perfect pasten. In Jan van Pol hadden we de ideale persoon om de wagens (10 stuks) te gaan maken. Jan heeft (buiten dat hij al bijna 40 jaar vrijwilliger is bij RKSVN), in de metaal gezeten. Lassen is dan ook geen probleem. Aangezien we hadden gehoopt dat de ballenwagens bij de start van het nieuwe seizoen klaar zouden zijn, kwam het ons slecht uit dat Jan net twee weken vakantie had gepland. Omdat we Jan niet zo gek kregen dat hij de vakantie ging annuleren, zat er niets anders op dan twee weken wachten. Vanaf het moment dat Jan terug is, gaat het snel. Het is prachtig om te zien hoe een vakman te werk gaat. De twee weken wachten was het meer dan waard.  Omdat we de wagens in een mooie oranje kleur willen hebben, zijn we op zoek gegaan naar iemand binnen de vereniging die verstand van verven/spuiten heeft. Deze hebben we gevonden in de persoon van Frank Houben. Frank werkt in het dagelijks leven bij een spuiterij in Roggel. De wagens mogen bij het bedrijf gespoten worden, waarvoor onze dank. Daar waar we hadden gedacht dat dit enkele weken in beslag zou nemen (het blijft immers vrijwilligerswerk), waren we blij verrast dat de klus binnen een week geklaard was. Het resultaat overtrof alles. Ook hier is duidelijk te zien dat er een vakman aan het werk is geweest.

Nu nog de afwerking. De wagens weer terug naar Brumholt. Wielen, naamplaatjes e.d moesten nog bevestigd worden. Afgelopen week was het dan zover. Woensdagavond alle wagens in de HUBO Maasbracht bus geladen, en voorzichtig naar het voetbalveld gereden. Eerst het oude ballenrek afgebroken, alle ballen gesorteerd en hesjes bij de wagens toegevoegd. Om 23.30 uur was alles klaar. Het resultaat mag er zijn. Het is een aanwinst voor onze vereniging.  Ook hier blijkt weer dat we niet zonder vrijwilligers kunnen. de vele uren die we er met z'n vieren in hebben gestoken zijn voor ons meer dan de moeite waard geweest.

EN!!!!!!

Is uw keuken aan  een nieuw kleurtje toe of heeft u iets anders dat gespoten moet worden, denk dan aan onze eigen Frank Houben. Bent u aan het klussen, denk dan niet alleen aan de Gam.. of de Pra.., maar neem eens de moeite om naar HUBO Maasbracht te rijden. Voor uitstekend advies, en perfecte service, staan Leon en Henny Derks garant. En bent u degene die ijzer met handen kan breken, dan kan Jan van Pol het weer aan elkaar fabriceren.  

Namens de vrijwilligers: Bart Boonen

o 26 f 2011


Geef hieronder uw reactie op dit nieuwsitem

Leave this one empty:
Naam:
Don't fill in data here:
Reactie:
Don't put anythin in here:
CAPTCHA Image

deburghgraeve dirk - #date#

hallo zonet heb ik jullie mooie ballenwagens bekeken op dewebsite we zijn ook aan het uitkijken om die zelf te maken zouden jullie daar kunnen de afmetingen en enkele gegevens kunnen doorsturen dit zou voor ons al een stuk in de hoede richting zijn met vele groeten en dank bij voorbaat

Alexander Kwakkel - #date#

En ook onze club is op zoek naar zo'n ballenwagen. Ik zit er aan te denken om deze zelf te gaan maken. Kunt u mij meer informatie verstrekken mbt de gebruikte materialen + een eventuele tekening met afmetingen. Alvast bedankt voor de genomen moeite.

Sjaak Woltman - #date#

Wij zijn ook op zoek naar zo'n ballenwagen. Kunt mij helpen waar ik ze kan kopen. Of naar welk bedrijf moet ik zijn. Alvast bedankt voor de moeite.

ja - #date#

De ballenwagens zijn erg mooi geworden en complimenten aan ieder die hier aan mee heeft geholpen, het resultaat mag er zeker zijn. Alleen is het jammer dat de ballen in sommige ballenwagens erg slecht zijn. Het is dan ook erg belangrijk om goede ballen te hebben, aangezien je daar toch het spelletje mee speelt...